Koe aito
 intialainen ruokalista

Avoinna:

Ma - To 11.00 - 15.00

Pe 11.00 - 20.00

La 13.00 - 20.00

suljettu

INTIALAISESTA RUOKAKULTUURISTA

Ruoka on intialaisille enemmän kuin nälän sammuttaja. Vieraalle tarjotaan aina ruokaa ja sitä pidetään sosiaalisen kanssakäymisen edellytyksenä. Intialainen ateria koostuu useista eri ruokalajeista, jotka ovat kaikki yhtäaikaa tarjolla thali-nimisellä tarjottimella. Tyypillinen ateria sisältää riisiä, linsseja, vihanneksia, erilaisia curryja ja pikkelssejä sekä jogurttia.

 

Intiassa syödään taljon leipää. Nan-leipä valmistetaan jogurtista ja kohotetaan hiivalla. Perinteisesti nan paistetaan tandorissa, joka on tynnyrimäinen saviuuni. Chapati ja paratha ovat ohuita kohottamattomia leipiä, jotka paistetaan pannulla ruskean täplikkäiksi.

 

Juomana käytetään vettä tai lassi-nimistä jogurttipirtelöä. Lassi tarjotaan kevyesti suolattuna, makeana tai mangon makuisena, jolloin se sopii myös jälkiruoaksi.

 

Jälkiruokana on yleensä maito-tai maustetee, jossa maistuvat inkivääri, neilikka ja kardemumma. Myös mango-hedelmää, kookosta ja ruusuvettä käytetään usein jälkiruokien valmistuksessa.

 

Kaikki pääruoat sisältävät alkusalaatin ja pulaoriisin. Valmistamme ruoat toivomuksenne mukaan. Mieto / keskivahva / tulinen / erittäin tulinen.

 

All Main dishes include starter salad and pulao rice.

Dishes are prepared according to your wishes: mild / medium / hot / extra hot.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Indiana Curry • Raatimiehenkatu 13 • 53100 Lappeenranta • 045 187 6577 • info@indianacurry.com